Από αυτόριζα κλήματα του πεδινού και ορεινού Ζακυνθινού αμπελώνα. Επιλέγονται τα πιο ώριμα σταφύλια.
Οινοποίηση:
Ο τρύγος πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Ξεκινά λί ο νωρίτερα η οινοποίηση του Λευκού Μοσχάτου κατά την οποία τα στέμφυλα μετά την έκθλιψη των σταφυλιών παραμένουν σε επαφή με το γλεύκος για να επιτευχθεί η μέγιστη δυναμική της αρωματικής εκχύλισης. Στη συνέχεια ακολουθεί η έκθλιψη των σταφυλιών Αυγουστιάτης , προσθήκη στη δεξαμενή που βρίσκεται και το Λευκό Μοσχάτο οπου τα στέμφυλα παραμένουν σε επαφή με το μούστο (skin contact) για σύντομο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια γίνεται διαχωρισμός στεμφύλων και γλεύκους, πίεση ,συνέχιση της αλοοολικής ζύμωσης και διακοπή της όταν τα σάκχαρα φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα ωστε να δημιουργηθεί το ημίξηρο αυτό κρασί.
Χαρακτηριστικά:
Έχει έντονο ανθικό χαρακτήρα με κυρίαρχο άρωμα αυτό του τριαντάφυλλου. Νότες φρούτων όπως φράλουλας και κερασιού συνθέτουν την παλέτα του. Είναι ένα ισορροπημένο κρασί με σώμα, ευχάριστη οξύτητα, μαλακές ταννίνες και διάρκεια στην επίγευση.
Αλκοολικός Τίτλος:
12%
Συνοδεύει με ιδανικό τρόπο γεύσεις της Μεσογειακής κουζίνας καθώς και γεύσεις απο Εξωτικές κουζίνες.
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό.ΣυμφωνώΠολιτική Απορρήτου