Από μεγάλης ηλικίας αυτόριζα κλήματα του ορεινού Ζακυνθινού αμπελώνα.
Οινοποίηση:
Ο τρύγος ξεκινά κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Μετά την έκθλιψη στέμφυλα και γλεύκος οδηγούνται στον οινοποιητή όπου ξεκινάει η εκχύλιση των χρωστικών με την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης. Η θερμοκρασία διατηρείται στους 22-25ºC. Η εκχύλιση των χρωστικών είναι μια διαδικασία που διαρκεί αρκετές μέρες, προετοιμάζοντας το νέο κρασί για μεγάλη ικανότητα και αντοχές σε παλαίωση. Στη συνέχεια το νέο κρασί οδηγείται σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια οπου ωριμάζει για 20 μήνες. Παραμένει για ακόμη 12 μήνες μέσα στη φιάλη.
Χαρακτηριστικά:
Ένα κρασί με βαθύ ερυθρό χρώμα και πολυσύνθετο αρωματικό μπουκέτο. Παρουσιάζει νότες από ώριμα κόκκινα φρούτα του δάσους, μαρμελάδα βύσσινο,βανίλια, πιπέρι, κανέλλα και μαύρη σοκολάτα. Οι ταννίνες του ειναι ευγενικές, εχουν μαλακώσει ακόμη περισσότερο κατά την παραμονή του στο βαρέλι και σε συνδυασμό με το πλούσιο σώμα του αφήνουν μακράς διάρκειας βελούδινη επίγευση.
Αλκοολικός Τίτλος:
13,5%
Συνοδεύει με ιδανικό τρόπο πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας που περιέχουν κρέας και πλούσιες σάλτσες καθώς και ποικιλία τυριών και αλλαντικών μεγάλης ωρίμανσης. Ταιριάζει με πιάτα που περιέχουν μανιτάρια όπως τρούφα.
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό.ΣυμφωνώΠολιτική Απορρήτου