Από αυτόριζα κλήματα του πεδινού και ορεινού Ζακυνθινού αμπελώνα.
Οινοποίηση:
Ο τρύγος ξεκινά κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Μετά την έκθλιψη στέμφυλα και γλεύκος οδηγούνται στον οινοποιητή όπου ξεκιναει η εκχύλιση των χρωστικών με την έναρξη ττης αλκοολικής ζύμωσης. Η θερμοκρασία διατηρείται στους 20-25ºC.΄Οταν η χρωματική ένταση και η γευστκή ισορροπία αγγίξει τα επιθυμητά επίπεδα γίνεται απομάκρυνση των στεμφύλων.
Χαρακτηριστικά:
Ένα κρασί με βαθύ ερυθρό ρουμπινί χρώμα και πολυσύνθετο αρωματικό μπουκέτο. Παρουσιάζει νότες από ώριμα κόκκινα φρούτα, κεράσια, βατόμουρα και αποξηραμένα δαμάσκηνα που πλαισιώνονται από μπαχαρικά, οπως πιπέρι και κανέλα. Έχει βελούδινες ταννίνες, πλούσιο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα.
Αλκοολικός Τίτλος:
13,5%
Συνοδεύει με ιδανικό τρόπο πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας που περιέχουν κρέας και πλούσιες σάλτσες. Ταιριάζει με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών με έντονη γεύση.
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό.ΣυμφωνώΠολιτική Απορρήτου